REFERENTIES OVER MAATWERK

 

Plotseling overlijden

Dat na het overlijden van een familielid veel zaken geregeld moeten worden, is voor iedereen wel bekend, dit overkwam ons ook toen mijn broer (vrijgezel) plotseling op 50 jarige leeftijd overleed. Alles moest hals over kop geregeld worden, waarbij al snel duidelijk werd, dat administratie bijhouden niet de hobby van mijn broer was. Als eerste moesten wij zijn begrafenis regelen...

Daarna op zoek naar rekeningen-polissen-verzekeringen-pensioenen, waar was hij lid van, wie waren zijn vrienden, enz. enz... Ook zal alles opgezegd moeten worden, huur-telefoon-tijdschriften-Nuon-verzekeringen enz...

Wij zagen op dat moment geen kans om dit uit te zoeken en ordelijk te regelen, het was gewoon te veel en te emotioneel.

Patricia bood haar hulp aan en zei; geef mij alle administratie/papieren/enveloppen maar mee en zo ging zij met twee volle dozen de deur uit.

Na 2 weken ontving ik van haar een ordner waarin alles overzichtelijk opgeborgen was en een klein mapje met daarin alle brieven van giro tot verzekeringen en van krant tot het lidmaatschap van de ANWB. Alles was uitgezocht.

Ik heb daarna nooit een bericht ontvangen van welke organisatie dan ook, dat het niet geregeld was.

Veel dank van Louis & de familie de Laat

Dankbaar voor de nazorg bij het overlijden van mijn moeder

Na het overlijden van mijn moeder moest de administratie geregeld worden.

Dan ga je van alles bij elkaar zoeken, overal ligt er wat, bovendien bleef ik achter in de woning en moest alles op mijn naam gezet worden, o.a. huur, Nuon, krant, verzekeringen enz....

De traplift die mijn moeder nodig had is nu ook verwijderd, zodat ik zelf ook weer veilig van de smalle trap af kan.

Patricia heeft alles keurig uitgezocht, alles op mijn naam gezet en opgezegd wat van mijn moeder was. Nu heb ik alles overzichtelijk in ordners zitten, daar heb ik heel veel plezier van en kan het nu heel goed bijhouden.

Nu inmiddels 2 jaar later ben ik Patricia nog altijd dankbaar voor haar hulp.

 

Annie van Grootveld (73)

Praktische hulp voor nu en later.....

Ik kwam met Patricia in gesprek en vertelde haar mijn zorgen over het regelen van de zaken rondom mijn overlijden maar ook de praktische zaken van dit moment.

Mijn crematie moet geregeld worden, het appartement moet leeggehaald worden, de administratieve zaken moeten afgehandeld worden.

Ik ben 84 jaar, het gaat nog redelijk goed met mij, alleen ben ik helaas niet meer mobiel, kom ik de deur niet meer uit, dus zijn er veel beperkingen.

Ik voelde al enige tijd heel veel onrust over het feit dat de zaken niet helemaal naar wens geregeld zijn.

Omdat ik alleenstaand ben, geen kinderen heb, wel familie maar die wonen niet in mijn directe omgeving en bovendien hebben zij hun eigen drukke leven en wil ik mijn familie niet belasten met mijn problemen.

Inmiddels heb ik alles bij de notaris laten vastleggen. Patricia regelt alles na mijn overlijden, zij heeft al mijn wensen op papier gezet. Wij hebben regelmatig telefonisch contact, af en toe komt zij langs en dat is fijn! Ik kan haar altijd bellen, ook als ik mijn verhaal even kwijt wil, mij ergens zorgen over maak, iets wil overleggen of als ik een boodschap uit de stad nodig heb. Zij speelt in op mijn situatie van dat moment en regelt allerlei "han en span" diensten.

Ik ben haar erg dankbaar dat zij ervoor heeft gezorgd dat ik nu rust heb en dat er iemand voor mij is die ik kan vertrouwen en waar ik altijd op terug kan vallen.

Anonieme dame